perjantai 14. marraskuuta 2014

Niin se kaksi viikkoa meni. Tuntuu, että olisi vielä ollut nähtävää ja koettavaa.

Pauluksen työntekijäthän tekevät asukkaille itse lounaan (päivällinen tulee muualta isosta keittiöstä) ja vieressä Mona tekee lounaaksi vohveleita! Norjalaisethan laittavat ruskeaa juustoa vähän joka paikkaa ja tuntuu toimivan myös vohvelin välissä..
He valmistivat minulle tänään myös aivan ihanan läksiäis-suklaakakun..

Talon vastaava kuten myös aivan ihanan osastoni tiimivastaava kertoivat johtamiseen liittyen, että mikä heidän mielestään ei ole aivan niinkuin he haluaisivat on tarpeeksi aikaa työntekijöille. Tämä taitaa olla tuttua kaikille johtamistyötä tekeville, kiire on. Pauluksen työntekijät kuitenkin ovat hyvin tyytyväisiä johtamiseen, he eivät koe, ettei esimiehellä ole tarpeeksi aikaa. Talon vastaavan mukaan asiat sujuvat hyvin, koska talossa on niin hyviä tiimivastaavia, jotka hoitavat osastonsa johtamistyön hyvin ja näin ollen talosta vastaavalle jää aikaa esim. kokous/paperityöhön..

Osastoni työntekijöitä on hyvin monesta maasta (tänään esim. tansaniasta, pakistanista, ruotsista, somaliasta, norjasta), mutta yhteistyö näyttää sujuvan. Esimiesten mukaan norjan vaatima kielitaito on riittävä ja kun kuuntelin työntekijöiden soljuvaa puhetta, ei tuntunut olevan minkäänlaisia kommunikaatio-ongelmia.

Norjassa hoivakodin maksut ovat 80% nettotuloista ja se sisältää kaiken, mukaanlukien lääkkeet ja vaipat. Asukkaat ostavat itse vain hygieniatarvikkeeet. Jokaiselle asukkaalle on nimetty oma vastuuhoitaja. Osastolla, jolla olin on 12 asukasta ja aamuvuorossa 4 hoitajaa, iltavuorossa 3. Tyytyväisyyskyselyt asukkaille/omaisille tehdään kaksi kertaa vuodessa ja hyvin ovat olleet tyytyväisiä, en ihmettele lainkaan. Oslon kaupungilla, joka asukkaita lähettää, on myös olemassa lista, johon voi laittaa hoivakotitoivomuksen ja Paulukseen riittää tulioita. Talossa on asukkaita varten hoitajien lisäksi mm. lääkäri, kulttuurivastaava, fysioterapeutti, toimintaterapeutti.

Pauluksen työntekijät eivät kyllä suomea ymmärrä. miutta haluaisin kiittää heitä vielä uudestaan. Siitä, kuinka ystävällisesti minut otettiin vastaan norjaa puhumattomana ja englannin kielen kanssa vähän niin ja näin.  He tekevät todella hienoa työtä ja toivoisin, että myös suomessa osaisimme nauttia hoitotyöstä, niinkuin norjalaiset :hymyssä suin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti